galeries

Saskia Pfaeltzer werkt sinds jaar en dag samen met gerenommeerde galeries waar haar kunstwerken te bezichtigen zijn. In de lijst onder vindt u de websites van deze galleries. Beeldhouwwerken en werken op papier van Saskia Pfaeltzer zijn te huur of te koop bij onder andere deze galeries. Aan de rechterzijde ziet u de actuele exposities.

Galerie Amsterdam
Amsterdam
www.galerie-amsterdam.nl

Galerie De Twee Pauwen
Den Haag
www.detweepauwen.nl

Kunstkamer Delft
Delft
www.kunstkamerdelft.nl

Galerie Delfi Form
Zwolle
www.delfiform.nl 

Giardino Galerie & Beeldentuin
Berg en Terblijt
www.giardinobeeldentuin.nl 

Galerie Heidefeld
Kempen (Krefeld) Duitsland
www.galerie-heidefeld.de 

Galerie Helga Hofman
Alphen aan den Rijn
www.galeriehelgahofman.nl 

Tree Art Museum
Song Zhuang, Beijing, China 

actuele exposities:

Galerie Terra | Delft | www.terra-delft.nl 

Saskia Pfaeltzer solo: 1 juli t/m 23 september 2017 
(Let op: van 15/07 tot 02/09 is Terra Delft alleen open op zaterdag van 11 tot 17 uur)
Tijdens de zomermaanden is het werk van Saskia Pfaeltzer te zien in Galerie Terra Delft. Het zal een intrigerende expositie zijn: Saskia is een veelzijdig kunstenares, die al vele malen geëxposeerd heeft in binnen- en buitenland. Haar bronzen beelden staan op veel plekken in de openbare ruimte. Ze werkt niet alleen in Amsterdam, maar heeft ook jaren op de Antillen een atelier gehad. Het werk dat nu te zien is heeft ze vervaardigd in Kecskemét (Hongarije) en in China.

Vorig jaar heeft Saskia als artist in residence gewerkt in het keramisch werkcentrum Sanbao bij Jingdezhen(CN). Het prachtige porselein heeft ze op geheel eigen wijze verwerkt. Grote vazen beschildert ze met mensfiguren; ze lijken ruw en vlot opgezet en zijn aangevuld met druipende roodbruine vlakken. Het gebruikte goud geeft ze een rijk aanzien. Borden tooit ze met mens- en dierfiguren en ze gebruikt daarbij veelal het karakteristieke blauw. Saskia is namelijk ook een begaafd grafisch kunstenaar: ze illustreerde enkele boeken over filosofen en ontwierp decorstukken voor een opera. Op een aantal glanzend witte porseleinen kommen, van binnen goud geglazuurd, heeft ze een reliëfrand aan de buitenkant aangebracht van de figuren die zo kenmerkend zijn voor haar werk.

Hoogglans geglazuurde en kleurrijke dierenkoppen vullen de collectie aan, samen met de in Hongarije vervaardigde dansende figuren uit steengoed. De bewegingen van de dansers ogen bijzonder gracieus. Het gebruik van het robuuste steengoed vormt een prachtig contrast met de elegante vormen. Deze figuren staan altijd op een bijpassende console, wat ook geldt voor de veel grotere kariatiden.

Galerie A-Quadraat | Vorden | www.galerie-a-quadraat.nl